top of page
hero_bg_1_2.jpg

Hoeve Waard & IJssel

Wildhuys

Hoeve Waard & IJssel

Bij ons, Tino en Daphne, staat de passie voor ons vak centraal. Gelegen in het schilderachtige Snelrewaard, zijn wij trots op onze rundveehouderij. Met liefde en zorg beheren wij een kudde van 50 runderen van het Belgisch Witblauw ras, en sinds vorig jaar hebben we ook enkele Maine Anjou koeien toegevoegd. Dit is een relatief zeldzaam ras in Nederland maar staat bekend om zijn unieke eigenschappen, zoals vlees met een randje vet en natuurlijk afkalvend. We geloven dat deze toevoeging ons assortiment nog diverser maakt en zijn ervan overtuigd dat het onze klanten zal aanspreken.

Onze koeien worden efficiënt gevoed en hebben relatief weinig voer nodig om hoogwaardig vlees te produceren. Ze genieten van een harmonieus leven in onze natuurlijke omgeving. Het grootste deel van het jaar brengen ze door in de weide, slechts bij specifieke redenen verblijven ze in de stal. Onze overtuiging? Een blije koe is een koe in de wei!  


Kalveren worden op de boerderij geboren en opgegroeid. Stierkalveren vinden na enkele weken een nieuw thuis bij een lokale opfokker, terwijl onze koeienkalfjes bij hun moeder blijven. In het voorjaar en de zomer dartelen onze kalveren vrolijk door de weide. Het is een bewuste keuze om onze kalveren bij de moeder te houden. Kalfjes blijven lang bij de moeder omdat wij geloven dat dit goed is. Voor zowel het welzijn van koe en kalf, alsmede voor de groei van het kalf. Dit leidt ertoe dat wij een uniek stuk kalfsvlees kunnen aanbieden.  


Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk product, met minimale toepassing van antibiotica en medicijnen. Groeihormonen? Daar doen wij niet aan. Ons voerbeleid is eenvoudig: gras heeft de voorkeur en krachtvoer wordt spaarzaam ingezet. In samenwerking met de lokale slachterij Tuithof uit Kamerik, worden onze koeien op een ethische en respectvolle wijze geslacht. Na het proces wordt het vlees vacuüm verpakt en ingevroren in pakjes van 250 en 500 gram. Bij ons bent u verzekerd van traceerbaarheid, transparantie en een optimaal smaakbeleving.  


Naast onze passie voor ons vak zijn we een jong gezin dat met liefde dicht bij de natuur ons bedrijf probeert te runnen. Naast vleesverkoop, fokken wij rundvee en doen wij aan weidevogelbeheer en bovenal genieten wij van alles wat de boerderij ons te bieden heeft.   


Met een eindeloze passie voor ons vak en een diepe verbondenheid met de natuur, breng wij u het beste van het beste rechtstreeks van onze boerderij naar uw bord. Laat u betoveren door de unieke smaak en kwaliteit van ons mager, efficiënt rundvlees.

-Direct contact opnemen met Hoeve Waard en IJssel?

Waardsedijk 70
3425TH Snelrewaard
06 3069 8905

bottom of page